"Dvorac Bejići” pobjednik jednog od najjačih turnira u BiH

Ovogodišnji Derventa Nektar futsal turnir, četrnaesti koji se igra po FIFA pravilima, okrunjen je fenomenalnom završnicom koja je otkrila najbolje među najboljima u svim konkurencijama. Pobjednik najatraktivnije, seniorske kategorije, je ekipa „Dvorac Bejići“.

Nikad puniju derventsku Sportsku dvoranu prvo su zagrijali finalisti veteranske konkurencije u kojoj je „VTPŠ Doboj“ lakše od očekivanog savladao prnjavorski „KMF Obilic Aquasistem“.

prvom polufinalu kategorije seniora sastali su se prošlogodišnji pobjednik „Monting“, sa pregršt futsal majstora, i ekipa SU „Drinić“, za koju su nastupali igrači iz Bugojna i Uskoplja, sa odličnim golmanom tuzlanskog „Salinesa“ Blagojevićem. Iako je favorizovani „Monting“ vodio 2:0 na poluvremenu činilo se da sigurnom igrom privodi utakmicu kraju, ali je uporna ekipa „Drinić“ pet minuta prije kraja meča stigla do izjednačenja. Golman „Montinga“ Milanović potom brani stopostotnu šansu „Driniću“, da bi već u sljedećem napadu stigla kazna. Prvo je Perić doveo u vođstvo „Monting“, a pred kraj susreta Pršić postavlja konačnih 4:2.

drugom polufinalu očekivao se žestok otpor ekipe „No 1 parketi“ iz Novske favorizovanoj ekipi „Dvorac Bejići“ iz Usore, koju predvode Lazarević i Aladžić. Dio igrača ekipe iz Novske koji dolazi iz Hrvatske nije se pojavio, a drugi dio koji čine igrači iz Bosne nije imao kvalitet i snagu da se suprostavi ekipi „Dvorac Bejići“ tako da su doživjeli ubjedljiv poraz.

Zanimljivi susreti su bili i u mlađim selekcijama. Dueli u kategorijama pionira i kadeta završeni su nakon penal-serija, a trofeji su otišli u ruke „MB Motors“ (pioniri) i „Budućnost“ iz Banovića. Ekipa „GVG otok Murter“ je savladala ekipu „Bosna kompred“ iz Tuzle u konkurenciji juniora.

Na kraju očekivana poslastica i finale dvije odlične ekipe u fantastičnom ambijentu jer je derventska dvorana bila premala za ovoliki broj ljubitelja futsala od kojih je skoro polovina morala da stoji.

Sa jedne strane Aladžić, Lazarević, Kahvedžić i Bogdanović, a sa druge strane Kocić, Pršić, Perić, Vukadinović, Ivanković i Milanović prikazali su čvrstu utakmica sa visokom tempom, dosta duela i uzbuđenja pred oba gola. „Monting“ je imao inicijativu i veći posjed nad loptom, dok se ekipa „Dvorac Bejići“ oslanjala na individualni kvalitet Lazarevića i Aladžića. Upravo je Lazarević odličnim solom prodorom omogućio Zelenkoviću da pogodi prazan gol za vodstvo, dok je fantastičan na golu bio Bogdanović, zaustavljajući brojne šuteve ekipe „Montinga“. Teško je opisati ovaj susret sa brojnim zanimljivim situacijama, napetostima, lijepim potezima, muškom igrom, driblinzima, i svim onim što futsal čini jednim od naljepših sportova. U drugom dijelu ekipa „Montinga“ počinje igrati i s Milanovićem u polju, ali nekoliko dobrih situacija ponovo brani Bogdanović, U nekoliko navrata su igrači „Dvorac Bejića“ šutali na prazan gol sa svoje polovine, ali su ti pokušaji završili pored same stative gola „Montinga“. Kako se bližila utakmica kraju sve veći pritisak ka golu Bogdanovića rezultirao je pogotkom Džombića dvije minute prije kraja za izjednačenje. I igrači „Dvorca Bejići“ zadnja dva minuta pokušavaju na isti način doći do pobjede. To im se umalo nije osvetilo jer je Aleksić presjekao jedno dodavanje tridesetak sekundi prije kraja i poveo loptu ka golu na kojem nije bilo golmana, nego samo Aladžić kao igrač. Ipak, malo oklijevanje je rezultiralo da se iza njegovih leđa stvori Bogdanović i klizećim startom izbije lopzu u korner.

Pristupilo se izvođenju penala. U prvoj seriji Bogdanović brani šut Periću, dok svi ostali pogađaju najstrože kazne. Zadnju loptu za „Bejiće“ namješta upravo golman Bogdanović i pogađa za veliku radost svojih saigrača.

Najkraće rečeno, na krilima najboljeg igrača i strijelca turnira reprezentativca Srbije Jovana Lazarevića, koji za par dana odlazi u Belgiju u jedan od najboljih evropskih futsal klubova, i Dragana Bogdanovića sa „sto ruku“ u finalnom susretu ekipa „Dvorac Bejići“ osvaja ovogodišnji Derventa nektar futsal.

NAJBOLJI IGRAČ: JOVAN LAZAREVIĆ /DVORAC BEJIĆI/
NAJBOLJI STRIJELAC : JOVAN LAZAREVIĆ /DVORAC BEJIĆI/
NAJBOLJI GOLMAN: DRAGAN BOGDANOVIĆ /DVORAC BEJIĆI/

 

 

preuzeto sa derventacafe.com

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.