Fotogalerija: Općina Usora dobila prometnu signalizaciju

Nakon prekida radova zbog zimskih uvjeta, izvođač radova 'Rial-Šped' d.o.o. Doboj Istok nastavio je realizaciju ugvora u okviru kojega je i komponetna 'nabava i postavljanje cestovne prometne signalizacije i upozoravajućih naprava na području općine Usora'.

U ovoj fazi ugovorena je demontaža postojećih 'ležećih policajaca' u Sivši, postavljanje upozoravajućih naprava za smirivanje prometa u zonama škola (tzv. 'zvučne i vibro trake na kolovozu'), postavljanje vertikalne prometne signalizacije - znakova opasnosti, znakova izričitih naredbi i znakova obavijesti, te poprečnih oznaka na kolovozu - linija zaustavljanja ispred pješačkih prijelaza, pješački prijelazi i natpisi na kolovozu 'ŠKOLA', kao i označavanja parkirnih mjesta.

Ovom fazom prometnog uređenja područja općine Usora prioritet je bila sigurnost sudionika u prometu i 'vođenje prometa' što će, pored opće potrebe, posebice doći do izražaja tijekom skorog izvođenja radova na izgradnji novoga mosta preko rijeke Usora.

Općina Usora će ove, kao i narednih godina nastaviti dopunjavati potrebnu prometnu signalizaciju, a nakon obavljenih nužnih predradnji i označavanje ulica u naseljenim mjestima, što će u cjelini ostavit dojam urbane i uređene uređene životne sredine.

Danas su predstavnik izvođača Enes Subašić i koordinator na projektu ispred općine Usora Anto Bonić sagledali opseg izvršenih radova, potrebu za manjim korekcijama i nastavak preostalih ugovorenih radova.

Tekst i fotografije su preuzete sa facebook stranice Općina Usora.

Last modified on Petak, 15 Ožujak 2019 16:29

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.