Irma Katić, predstavnica Usore, osvojila 3.mjesto na 11. Radijskom festivalu radija Žepče

11. RFRŽ sinoć je u Domu kulture Žepče dobio svoga pobjednika. U finalnoj večeri nastupila su 23. takmičara a prema odluci stručnog žirija koji je ove godine bio u sastavu Igor Hinger, Ermelina Herceg, Emir Huseinagić, Luka Žiberna, Gabrijela Đaković, Željko Šlipogor, Goran Puletić, titulu pobjednika 11. RFRŽ osvojila je Ena Blitović iz Maglaja.

Druga je Maja Kitić iz Prnjavora a treće mjesto pripalo je Irmi Katić predstavnica Usore.

Organizatori su tokom finalne večeri dodijelili i nagradu za najbolji scenski nastup koja je pripala Luciji Đivić, najbolji styling na festivalu imao je Alem Žerić, dok je najperspektivnija takmičarka bila Lajla Šutrović.

Prema izboru žirija Radio Žepča 3. mjesto su osvojile Laura i Gabrijela Tripić, 2. mjesto je pripalo Marti Rimac dok je prva Nađa Imamagić.

Dodijeljene su i nagrade po izboru žirija radijskih stanica, tako je treće mjesto zauzeo Tomislav Ćorić, druga je Petra Antunović i prvo mjesto po izboru žirija radijskih stanica pripalo je Heleni Ilić.

Sudionici finalne večeri 11. RFRŽ u Žepču bili su : Ena Blitović, Helena Ilić, Tomislav Ćorić, Irma Katić, Marta Rimac, Lucija Đivić, Ružica Zadrić, Nađa Imamagić, Lucija Patron, Kemala Bešlija, Aldijana Puzić, Petra Antunović, Alem Žerić, Mateo Lekić, Ana Jezerčić, Edita Fetić, Lajla Šutrović, Gabrijela Tavra, Suzana Seljaković, Amel Šišić, Ajla Begović, Maja Kitić,Laura i Gabrijela Tripić.

Inače ovogodišnji festival započeo je 23. februara i u 6 polufinalnih emisija. U okviru takmičenja učestvovalo je preko 50 mladih izvođača iz 23 grada/općine iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a to su: Zavidovići, Maglaj, Usora, Olovo, Busovača, Kreševo, Novi Travnik, Odžak, Doboj, Tomislavgrad, Rama, Livno, Kupres, Brod, Slavonski Brod, Vareš, Orašje, Banovići, Prnjavor, Breza, Kakanj, Jajce i Žepče.

Na početku finalne večeri ispred organizatora obratio se ravnatelj Javne ustanove “Dom kulture” Žepče Miroslav Ilić, koji je poželio svima toplu dobrodošlicu u Žepče. Zahvalio se i svim partnerima, sponzorima ali i nastavnicima koji su u proteklom vremenu vrijedno radili s djecom kako bi se u finalnoj večeri prikazali u najboljem svjetlu.

Svim prisutnim se obratio i načelnik općine Žepče Mato Zovko koji se posebno zahvalio Radio Žepču i Domu kulture na uspješnoj organizaciji 11. RFRŽ. Naglasio je da festival iz godine u godinu bilježi svoj napredak, da se usavršava u organizacijskom smislu te da će tako biti i u godinama ispred nas. Podsjetio je na sami cilj festivala a to je razvijanje stvaralačkog duha kod djece, suradnja između gradova i općina.

zosradio.ba

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.