VIDEO: Sa 5 godina ga je geler pogodio u vrat, a danas je višestruki prvak Hrvatske u tenisu u kolicima

Život zaista piše čudne priče. Jednu takvu priču proživljava Anto Joskić, naš Usoranin, iz Alibegovaca.

Anto je naime, u ratu, kad je imao 5 godina, pogođen gelerom u vrat i od taj je prikovan za kolica, a danas je najbolji hrvatski tenisač u tenisu u kolicima.

Ovo je njegova priča:

" Moje ime je Anto Joskić. U svojoj petoj godini nastradao sam u ratu ,tada sam teško ranjen, a kao posjedica ranjavanja doživio sam teško oštećenje leđne moždine(paraplegia) i od tada sam u invalidskim kolicima. Od svoje 13. godine bavim se tenisom u kolicima. Višestruki sam prvak Hrvatske u tenisu u kolicima, te najbolje rangirani Hrvatski tenisač u kolicima na svjetskoj ranking listi(53. na svijetu najbolji ranking ) . Trenutno sam 72. na svjetskoj rank listi, a moj najveci san je nastupiti na paraolimpijskim igrama. Projekt Tokyo 2020 naziv je predparaolimpijskog programa , u slijedeće 2 godine on obuhvaća preko 20 međunarodnih turnira.

Kako do Tokya?
Pravo nastupa na POI igrama ostvaruju 56 tenisača. 40 izravnim plasmanom, te 16 putem pozivnica.
40 tenisača će ostvariti izravan plasman na POI na osnovu plasmana na International NEC wheelchair tennis tour ljestvici naljboljih tenisača u kolicima. Moj cilj je plasman medlju 40 najboljih tenisača u kolicima na svijetu do 2020. godine, te samim time izravan plasman na POI u Tokyu.

U slijedeće 2 godine želim konstantno napredovati, i do 2020. godine doći do konačnog cilja, te kao prvi hrvat u povijesti predstavljati Hrvatsku u ovom sportu.

Kako bih ostvario svoj san potrebna mi je vaša pomoć."

Anti možete pomoći donacijom OVDJE.

Pročitajte opširnije članke iz novina u kojim Anto više govori o svom životnom putu:

Članak u Jutarnjem listu

Članak u 24sata

 


Media

Last modified on Subota, 12 Listopad 2019 17:09

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.