Ivan Filipović potpisao za francuskog rukometnog prvoligaša

Ivan Filipović, rukometaš, porijeklom Usoranin, stavio je potpis ugovora na dvije godine sa francuskim prvoligašem Pays D’aixa kojeg trenira legenda francuskog rukometa Jerome Fernandez.

- Svoje prve rukometne korake napravio sam u Kašteliru, gdje živim. Već sam s 5 godina počeo trenirati nogomet, ali je 2008. godine izgrađena sportska dvorana u Kašteliru i pojavio se rukomet kao novi sport, pa me to odmah privuklo. Trenirao sam nogomet i rukomet sve do 5. razreda osnovne škole, kada sam se zbog obveza morao opredijeliti za jedan sport. To je bio rukomet jer smo išli na više turnira i utakmica nego s nogometom. Prvi treneri bili su mi Robert Habek i Mirko Rinaldis, ispričao nam je ovaj 19-godišnjak kojemu je prvi uzor Nikola Karabatić a od novijih generacija jako mu se dopada Sander Sagosen.

 Potom je 2013. prešao u Poreč kod trenera Miroslava Mataije, pod čijim su vodstvom postali viceprvaci Hrvatske u mlađekadetskoj kategoriji. Već za 3 godine stigao je do prve ekipe i trenera Dinka Đankovića koji je samo nastavio započeti posao Miroslava Mataije i, kako nam Ivan veli, polako ga je “gurao u vatru”.

-Prvi kontakti s francuskim klubom počeli su na uzvratnoj EHF kup utakmici u Poreču gdje sam im zapao za oko, jer sam obje utakmice protiv njih odigrao vrlo korektno, a izgleda i dovoljno za njihov ukus. Moram naglasiti da su veliku ulogu oko toga preuzeli ljudi iz moje menadžerske agencije, točnije Bhakti Ong i Vanja Božičković, koji su odmah stupili u kontakt s njima, priča nam mladi rukometaš. Sada se osjeća zadovoljno i sretno, ali ne previše uzbuđeno.

-Prije par godina postavio sam si neke ciljeve jer sam shvatio da se želim profesionalno baviti ovim sportom. Sada kada sam neke ostvario, postavio sam si odmah nove, jer ne želim stati u svom radu, nego stalno napredovati.

Moram još pola sezone odraditi u Poreču i volio bih s ovim divnim dečkima i trenerom u Poreču izboriti ligu za prvaka Hrvatske i postići najbolji mogući uspjeh za kraj, otkriva nam svoje namjere Filipović. Koliko zna, nitko osim njega ne ide u taj klub iz ovih krajeva. Što se tiče organizacije tamo, zna već neke osnovne stvari I trebao bi vrlo brzo otići u grad u kojem će uskoro živjeti kako bi se upoznao sa svime što ga čeka.

-Ne mogu reći da mi neće faliti moj grad i klub, jer sam tu završio školu, imam obitelj i prijetelje. No,i trenutno mi treba ta promjena i mislim da je ispravno ići za svojim snovima te da će se na kraju sve to posložiti i isplatiti, uvjeren je Ivan. Spomenimo da osim što svakodnevno trenira rukomet u porečkom klubu I to većinom dvaput na dan, pohađa izvanredno fakultet, i to menadžment športa i športskih djelatnosti na Libertasu.

Cilj mu je završiti prvu godinu i onda “zamrznuti” fakultet, jer više ga neće moći polaziti. Ivan je i hrvatski reprezentativac.

-Što se tiče reprezentacije, od prvih sam okupljanja bio pozivan. Prošao sam sve mlađe dobne skupine i sad smo u juniorskoj izlaznoj, tj. imamo još dvije godine, dva velika natjecanja – Europsko prvenstvo ovo ljeto i Svjetsko za dvije godine. To je već peta godina da sam stalni član Hrvatske rukometne reprezentacije, kaže Ivan.

 

Tekst preuzet sa www.istriaterramagica.eu

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.