Ivan Filipović - mlada rukometna nada u usponu

Ivan Filipović je mlada rukometna nada, mladi reprezentativac Hrvatske, koji će od ljeta nastupati za jedan od top 5 klubova u Francuskoj.

Odlučili smo se na kratki razgovor sa Ivanom , da nam kaže malo više o sebi, a kroz razgovor smo shvatili da je on zapravo jako dobar momak, skroman, koji stepenice ide jednu po jednu, ne želeći razmišljat previše o budućnosti, već napornim radom doći do ispunjenja svojih snova i planova.

" Pozdrav za sve čitatelje i stranicu Usoru.ba.


Ja sam Ivan i dolazim iz Istre, točnije iz mjesta Kaštelira u blizini Poreča , a rodom sam iz Usore.

Od malih nogu sam u sportu. Isprva me zanimao nogomet i trenirao sam ga već od 5-e godine, no izgradnjom dvorane krenuo sam paralelno trenirati i rukomet i nogomet. Nastavio sam sa rukomet jer me privuklo bolje društvo i odlazak na više natjecanja. Prve rukometne korake stekao sam u Kašteliru i imam samo riječi hvale za ljude koji su me trenirali, no kako bi napredovao, prešao sam u obližnji rukometni klub Poreč. U njemu sam već 7 godina i tu sam stekao sve potrebne karakteristike seniorskog rukometaša. Krajem 7. mjeseca selim se na jug Francuske gdje me čeka ozbiljan posao i dokazivanje u jednom od Top 5 Fracnuskih prvoligaških ekipa.

Uz sve trenere i prijatelje, "osoba" koja mi je najviše pomogla u mom rukometnom razvoju je moja cijela obitelj. Ni u jednom trenutku nisu imali neki prigovor na moje potrebe za profesionalno bavljenje ovim sportom već su uvijek bili tu kao potpora i ako bilo šta zatreba i hvala im na tome.

Kao rukometnog uzora i najdražeg igrača uvijek sam izdvajao Nikolu Karabatića i smatram da je on proteklo desetljeće najkompletniji rukometaš, no njegovo vrijeme nažalost prolazi i dolazi puno mladih igrača sa kojima ću, nadam se, imati priliku zaigrati.


Što se tiče seniorske reprezentacije, mislim da je san svakog igrača da nastupa za seniorsku reprezentaciju i težit ću tome da u neko buduće vrijeme izborim svoje mjesto i tamo.


Za kraj neka poruka mladima: Držite se svojih snova i svojih puteva, bez obzira na sve, jer tko zna što vam života sprema i nosi!


Lijep pozdrav svima. "

 

Pogledajte ispod youtube video sa Ivanovim potezima i golovima 


Media

Last modified on Ponedjeljak, 04 Svibanj 2020 12:29

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.