Dvije italijanske firme žele otvoriti pogone u Usori

Načelnik Usore Zvonimir Anđelić primio je u radnu posjetu predstavnike dvije italijanske firme koje imaju namjeru osnovati zajedničku kompaniju na području opštine Usora.

U ime firme Universal Selekta S.p.A. iz Milana, bili su vlanici Eugenio Pasta i Malteo Pasta, a ispred firme Vexa S.R.L. iz Pisogne, Provincija Brescia, bio je Renato Pugliolio, generalni direktor, sa poslovnim prartnerima Jozom Matošević i Vladimirom Tkalčić.

Ove firme se bave metalo-preradom, u vidu izrade namjenskih konstrukcija za razne vrste objekata, uključujući konstrukcije za građevine, mostove i transportne sisteme u tvornicama, te opremanje uredskih prostora, uključujući i sisteme za zaštitu od buke i sl.

Nakon osnivanja zajedničke firme u Usori ovi investitori planiraju otkupiti zemljište, najvjerovatnije u Poduzetničkoj zoni Srednja Omanjska, kod bivše kasarne, na kojoj planiraju izgradnju proizvodne hale površine 2.000 m2, te planiraju zaposlili oko 50 radnika. Načelnik Anđelić izrazio je zadovoljstvo interesom ovih italijanskih investitora za pokretanje djelatnosti na podruju Usore.

Rekao je da će to rezultirati i novim zapošljavanjem, te je izrazio spremnost za podrškom i brzim upravnim rješavanjem potreba investitora, u dijelu koji je u nadležnosti Opcine, te posredovanjem kod drugih nivoa vlasti za brzo izdavanje potrebnih dozvola za što brži početak poslovanja nove firme.

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.