Koronavirus: Dva pozitivna slučaja u općini Usora, 18 osoba u samoizolaciji

Prema posljednjim informacijama koje smo dobili od stožera CZ općine Usora u posljednja 24h na području općine Usora od novog virusa corona zaražena je još jedna osoba, tako da su sada u općini Usora trenutno dvije osobe zaražene od novog virusa corona.

Novozaraženi je bliski kontakt jučerašnjeg slučaja.

Epidemiološka služba JU Dom zdravlja "Prim. dr. Mijo Grgić" Usora, prikuplja podatke i utvrđuje kontakte s pozitivnim osobama da bi postupili u skladu s procedurama odnosno stavljanjem kontakata u samoizolaciju i testiranje na novi virus corona.

Trenutno se u samoizolaciji u općini Usora nalazi 18 osoba, koji su dobrog zdravstvenog stanja i za sada nemaju simptoma virusa. Iako je došlo do popuštanja mjera koje su bile na snazi posljednjih mjeseci i život se polako vraća u normalu, došlo je do povećanja broja zaraženih osoba novim virusom u susjednoj općini Tešanj, pa tako i u našoj općini.

Stoga se mole svi građani, i oni koji dolaze iz inozemstva, za povećani oprez i poštivanje socijalno fizičke distance i obvezno nošenje zaštitne maske. Budimo odgovorni, zaštitimo sebe i druge!

 

Preuzeto sa facebook stranice Radio Usora

Last modified on Petak, 29 Svibanj 2020 14:58

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.