Danas naoblačenje i zahlađenje, za vikend pljuskovi

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje jače naoblačenje sa sjevera koje će usloviti kišu, pljuskove i zahlađenje u Bosni i sjeveru Hercegovine.

U većem dijelu Hercegovine naoblačenje se prognozira sredinom dana i lokalno kiša može padati u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 23°C, na jugu zemlje do 29°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 13°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C.

U nedjelju, također, pretežno oblačno u Bosni i sjeveru Hercegovine. Širom Bosne povremeno su mogući lokalni pljuskovi. U većem dijelu Hercegovine sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 29°C.

Last modified on Petak, 17 Srpanj 2020 10:04

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.