Damir Matić - od liječenog alkoholičara do potpuno zdravog života

Ovih dana na internetu je aktualna priča a Usoraninu Damiru Matiću.

Damir je rođen u Usori,dugo je ovdje živio, ali je trbuhom za kruhom preselio u Poreč i tamo počeo graditi svoj život.

Zbog problema sa alkoholom, 2010.godine,javlja se u Zdravi grad Poreč gdje se od 2010. do 2014.godine liječio od alkohola.

Da stvari ne bi bile jednostavne u istom periodu u kojemu se je liječio od alkohola prolazio je i rastavu braka kojoj je alkohol sasvim sigurno „kumovao“. Ipak, odlučio je osloniti se na stručnjake, vjerovati im, ustrajati u liječenju u vanbolničkom programu. Odlučio je krenuti drugim, zdravijim i uspješnijim putem, boriti se za sebe tim više što ima kćerkicu Karlu kojoj je želio pružiti najboljeg sebe.

Po završenom liječenju, kada se je osjećao osnaženim za nov životni put i životnu prekretnicu, godine 2014. preselio je u Njemačku i već 6 godina živi i radi u Rosenheimu. Potpuno je promijenio život, odabrao zdrave životne navike, preuzeo odgovornost i počeo nizati uspjehe. Alkohol je zamijenio aktivnim bavljenjem biciklizmom i planinarenjem. Nov način života mu je pomogao da sačuva dobre i kvalitetne odnose, pogotovo sa svojom kćeri koja mu je najvažnija životna motivacija. Iz svojih zdravih hobija, posebno biciklizma, počeo se upuštati u sve ozbiljne poduhvate biciklističkih vožnji. Upravo takvu, ozbiljnu turu bicikliranja koja je započela u petak, 14.8.2020 godine, posvećuje Zdravom gradu Poreč i terapeutima koji su mu pomogli i pomažu drugim ljudima u teškoćama.

Damir je, naime, krenuo na put biciklom od Rosenheima u Njemačkoj preko planinskih prijevoja Zirelltal u Austriji i Dolomita u Italiji do Zdravog grada Poreč.

Svoje putovanje posvećuje Zdravom gradu Poreč, svojoj kćeri i svom procesu liječenja jer ove godine obilježava 10 jubilarnih godina apstinencije i zdravog života. Vozit će bicikl ukupno 560 km, a po prijevojima i Dolomitima popeti će se do 3880 m nadmorske visine.

Kompletan članak koji je objavljen na stranici Zdravi grad Poreč pročitajte OVDJE.

 

Last modified on Ponedjeljak, 17 Kolovoz 2020 19:48

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.