U BiH danas sunčano, temperature i do 35 stupnjeva

U Bosni i Hercegovini danas pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle.

Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C.

U nedjelju prije podne se očekuje naoblačenje u Bosni koje će uvjetovati slabu kišu ili jači lokalni pljusak. U Hercegovini sunčano prije podne, umjereno povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana kada lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje od 32 do 36°C.

U ponedjeljak u BiH se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju u Hercegovini, zapadu, jugozapadu i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje od 32 do 35°C.

 

usora.ba/avaz.ba

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.