Iz MUP-a Republike Hrvatske dodatno objasnili tko se i kada bez testa i izolacije može vratiti u Hrvatsku iz Srbije, BiH i Crne Gore

Nakon dosta problema zbog nedovoljno objašnjenog zakona, iz hrvatskog MUP-a su se oglasili o tome tko i na koji način može ući u Hrvatsku na 12 sati, ili iz Hrvatske ući u takozvane treće zemlje,također na 12 sati, a da mu nije potreban PCR test.

Poručuju kako iznimka koja je predviđena Odlukom o izmjenama i dopuni Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske, koja je na snazi od 14. siječnja, odnosi se na osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih ili obiteljskih razloga, poslovnih razloga ili imaju neki drugi gospodarski interes u Hrvatskoj ili iz istih razloga putuju u treće zemlje (BiH, Srbija, Crna Gora), gdje se neće zadržavati duže od 12 sati.

"Nemoguće je predvidjeti sve nužne osobne ili poslovne razloge i taksativno ih navesti, ali nužnost kao iznimka podrazumijeva isključivo nepredviđeni, neplanirani, neočekivani ili neodgodivi događaj (primjerice smrt člana obitelji, dolazak radi uzdržavanja člana obitelji, za što je potrebno posjedovati dokument nadležnog tijela o uzdržavanju i sl.), ili višu silu na koju se nije moglo utjecati (npr. elementarna nepogoda, nastanak štete na imovini i sl.) i koji svakako zahtijevaju fizičku nazočnost osobe", objašnjavaju uz napomenu da se na stranicama MUP-a mogu pronaći dodatne informacije.

Last modified on Četvrtak, 21 Siječanj 2021 17:37

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.