Priprava za mladu misu Antonia Gašića iz Alibegovaca

U ponedjeljak 16. kolovoza ove 2021. godine na blagdan Sv. Roka u župi Sv. Ante Padovanskog u Sivši svoju Mladu misu slavit će mladi franjevac Antonio Gašić iz Alibegovaca.

Fra Antonio, sin Franje Gašića i Mirjane Gašić rođ. Bilkić, rođen je u Tešnju, 19. siječnja 1995. godine. Kršten je u župnoj crkvi u Sivši 4. veljače 1995. godine, a krizman u Sivši 6. lipnja 2009. godine. Osnovnu školu pohađao je u Alibegovcima i Sivši, a Opću gimnaziju završio je u Žabljaku. Nakon toga odlučuje se za franjevački poziv i upisuje se u Franjevačku postulaturu u Visokom 2013. godine. Franjevački habit obukao je 13. srpnja 2014. u Gornjoj Dubici. Godinu novicijata proveo je u franjevačkom samostanu u Livnu. Svečane zavjete položio je 6. listopada 2019. u Vitezu. Fra Antonio je završio Filozofsko-teološki studij i diplomirao na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu 26. lipnja 2020. Sveti red đakonata primio je 29. studenog 2020. u crkvi Sv. Pavla u Sarajevu. Đakonski praktikum obavio je u župi i samostanu Uznesenja BDM Rama-Šćit. Sakrament svetoga reda prezbiterata /svećeništva/ primit će ove godine na svetkovinu Sv. Petra i Pavla 29. lipnja u našoj sarajevskoj katedrali.

Mlada misa je euharistija kojom mladi svećenik zahvaljuje Bogu za dar svoga svećeništva i kojom obilježava početak svoga svećeničkog života i rada. Zadnju mladu misu u Blaževcima /župa Sivša/ slavio je biskupijski svećenik vlč. Nikola Komušanac 1988. godine, a prije njega svoju Mladu misu u župi Sivša slavio je franjevac Stanko Svalina prije 62 godine.

Za proslavu Mlade mise fra Antonija Gašića kao župna zajednica mi ćemo se pripravljati i duhovno i materijalno jer želimo organizirati i vanjsku proslavu iza Sv. mise. U nadi da ćemo moći imati i vanjsku proslavu Mlade mise pozivamo sve župljane naše župe i sve dobre ljude da svojim radom i prilozima /novčanim/ ili nekim drugim darovima pomognu organizaciju i proslavu Mlade mise. Za ovu proslavu bit će nam potreban velik broj osoba koje bi bile voljne pomoći u pripremanju događaja, serviranju i posluživanju hrane i drugim aktivnostima.

Svoje darove kao i prijave za pomoć u radu možete upisati u našem župnom uredu ili kod mladomisnikovih roditelja.

Kontakt:

- župni ured Sivša (032/893-144)

- mladomisnik fra Antonio Gašić (063/970-886; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

- Mirjana i Franjo Gašić (061/447-156)

Župni ured Sivša

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.