Župljani župe Jelah donirali vrijedan namještaj i madrace porodilištu u Tešnju

Župnik župe Jelah, don Ilija Marinović, u dogovoru s načelnicom ginekološko-akušerskog odjela Opće bolnice Tešanj dr. Larisom Mešić Đogić, osmislio je i najavio božićnu humanitarnu akciju skupljanja novčanih priloga za navedeni bolnički odjel.

Cilj je bio prikupiti dovoljno sredstava za novi bolnički namještaj, madrace te posteljno ruho za porodilje i novorođene bebe.Budući da se don Ilija redovito susreće s liječnicima Opće bolnice, zajedno su prepoznali priliku za ovu hvale vrijednu akciju. Porodilištu Opće bolnice Tešanj pripadaju četiri općine ( oko 100 000 stanovnika).

U prošloj godini rođeno je 638 novorođenčadi te je na taj način ovo žila kucavica našeg društva. U prikupljanje novčanih priloga bili su pozvani svi župnici Usorskog dekanata sa svojim župljanima te su se većinom i odazvali.

U prikupljenim novčanim sredstvima prednjače župljani župe Jelah, kojoj pripada i tvrtka TIK d.o.o, koja je proizvela namještaj te nabavila prikladne bolničke madrace i posteljno ruho u vrijednosti od 10 000 KM. Bitno je spomenuti kako se ova tvrtka odrekla svojih prihoda pri nabavljanju i proizvodnji navedenih predmeta.

Prikupljeno je dovoljno sredstava za ovu akciju te je dana 21.01.2022. sve i dostavljeno te i smješteno u bolnicu. Bila je to prilika i za obilazak odjela kao i radosni susret župnika župe Jelah i načelnice odjela kao voditelja akcije te tajnice Pastoralnog vijeća župe Jelah Antonije Martinović, a i članice Ekonomskog vijeća Angele Rajkovače.

Ovom prilikom izražavaju veliku zahvalnost svima koji su sudjelovali u ovoj akciji kao i ponos na suradnju i na uspješnost ove akcije u vjeri i nadi kako će se ovaj odjel svakim danom ispunjavati plačom novorođene dječice te da će im nakon ove akcije dolazak na svijet biti bar malo uljepšan.

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.