Latest News

VIDEO: Sa 5 godina ga je geler pogodio u vrat, a danas je višestruki prvak Hrvatske u tenisu u kolicima

Subota, 12 Listopad 2019 16:45

Život zaista piše čudne priče. Jednu takvu priču proživljava Anto Joskić, naš Usoranin, iz Alibegovaca.

Anto je naime, u ratu, kad je imao 5 godina, pogođen gelerom u vrat i od taj je prikovan za kolica, a danas je najbolji hrvatski tenisač u tenisu u kolicima.

Ovo je njegova priča:

" Moje ime je Anto Joskić. U svojoj petoj godini nastradao sam u ratu ,tada sam teško ranjen, a kao posjedica ranjavanja doživio sam teško oštećenje leđne moždine(paraplegia) i od tada sam u invalidskim kolicima. Od svoje 13. godine bavim se tenisom u kolicima. Višestruki sam prvak Hrvatske u tenisu u kolicima, te najbolje rangirani Hrvatski tenisač u kolicima na svjetskoj ranking listi(53. na svijetu najbolji ranking ) . Trenutno sam 72. na svjetskoj rank listi, a moj najveci san je nastupiti na paraolimpijskim igrama. Projekt Tokyo 2020 naziv je predparaolimpijskog programa , u slijedeće 2 godine on obuhvaća preko 20 međunarodnih turnira.

Kako do Tokya?
Pravo nastupa na POI igrama ostvaruju 56 tenisača. 40 izravnim plasmanom, te 16 putem pozivnica.
40 tenisača će ostvariti izravan plasman na POI na osnovu plasmana na International NEC wheelchair tennis tour ljestvici naljboljih tenisača u kolicima. Moj cilj je plasman medlju 40 najboljih tenisača u kolicima na svijetu do 2020. godine, te samim time izravan plasman na POI u Tokyu.

U slijedeće 2 godine želim konstantno napredovati, i do 2020. godine doći do konačnog cilja, te kao prvi hrvat u povijesti predstavljati Hrvatsku u ovom sportu.

Kako bih ostvario svoj san potrebna mi je vaša pomoć."

Anti možete pomoći donacijom OVDJE.

Pročitajte opširnije članke iz novina u kojim Anto više govori o svom životnom putu:

Članak u Jutarnjem listu

Članak u 24sata

 

Mlade usorske gimnastičarke osvojile 9 medalja u Bijeljini

Nedjelja, 09 Lipanj 2019 20:08

Škola gimnastike Strumf iz Doboja, od nedavno ima svoju sekciju i na Usori. U našoj sekciji za sad nastupa 7 djevojčica, a danas su prvi puta bili na takmičenju u Bijeljini, zajedno sa djevojčicama iz Doboja i osvojile su zavidnih 9 medalja.

 Leoni Bajić, Ivana Barišić, Marija Komuškić, Josipa Krajina, Andjela Baštijanović i Ana Matošević su osvojile 3. mjesto u gimnastikom poligonu dok je Dajana Ivic na poligonu bila 1. Dajana je osvojila još 1. I 2. mjesto u C programu.

Bravo za naše gimnastičarke i za školu gimnastike Strumf iz Doboja.

Usorski rukometaši 4.mjesto na malim olimpijskim igrama u Zenici!!

Utorak, 24 Travanj 2018 16:22

Naši mali rukometaši, škola rukometa - sekcija Usora osvojila je 4(četvrto) mjesto na malim olimpijskim igrama koje su održane u Zenici.

Bile su to prve utakmice naših rukometaša i odmah veliki uspjeh!!

Četiri zlatne i jedna srebrena medalja za KBS Titanium na Palama!!

Nedjelja, 15 Travanj 2018 17:09

Jučer se na Palama održao II dio prvenstva BiH u kickboxingu u disciplinama Low kick i Kick light. U konkurenciji od 240 takmičara koje je okupilo ovo prvenstvo naš klub je uzeo učešće sa 6 takmičara, koji su osvojili 4 zlatne i 1 srebrenu medalju.
Državni prvaci su : 
Jasmina Merdić, zlatna medalja 
Hajrudin Camdzić zlatna medalja
Antej Penava zlatna medalja
i Selver Mahmić zlatna medalja
a titulom viceprvaka Države i srebrenom medaljom se okitio Marijan Topalović koji je izgubio u "tijesnom" finalu, dok je naš najmlađi takmičar Ismet Mesić , kojem je to ujedno bio prvi nastup zaustavljen u borbi za medalju.

4. medalje za KBS "Titanium" Usora u Turskoj!!

Utorak, 10 Travanj 2018 12:44

od 5.4.2018 - 08.04.2018 u Turkoj Antaliji je održan jak turnir "A" klase u organizaciji kickboxing WAKO organizacije, gdje je ucešće uzelo 2500 takmičara iz 28 država i 305 klubova , među kojima i naših 5 takmičara.

U ovoj jakoj konkurenciji nasi takmicari su ponovili proslogodisnji rezultat medaljama na ovom svjetskom prestiznom takmicenju medaljama su se okitili:
Jasmina Merdic -dvije zlatne medalje 
Antej Penava - srebrena medalja 
Marijan Topalovic - srebrena medalja ,dok takmicari 
Hajrudin Čamdžić i Rija Alić su zaustavljeni u prejakoj konkurenciji u borbama za medalju.

 

Popular News

Rukometni klub "Bosna-TS" Tešanj organizira školu rukometa na području općine…
Na jučer održanom Internacionalnom kupu "Croatia Open" u Zagrebu učešće…
Škola gimnastike Strumf iz Doboja, od nedavno ima svoju sekciju…
od 5.4.2018 - 08.04.2018 u Turkoj Antaliji je održan jak…

Fotogalerija: Škola rukometa počela u Usori!

Subota, 17 Veljača 2018 17:11

Nakon gašenja omladinske selekcije, RK Bosna-TS Tešanj, započela je novi i jači projekt. Sa radom je počela škola rukometa na području Općine Usora. 20ak djece je danas, što djevojčica, što dječaka, u školskoj dvorani u Sivši, prisustvovalo prvom treningu. Sljedeće sedmice sa radom počinje sekcija u Tešnju, a to nije sve, jer uskoro startaju sekcije u Jelahu i Jablanici. Hvala svima koji su pomogli da se pokrene ovaj projekt i koji nisu dopustili gašenje omladinskog rukometa.
Pozivamo sve djevojčice i dječake od 6-16 godina da budu dio našeg projekta.
#ponosnoihrabro za jači rukomet.

RK Bosna-TS 

Škola rukometa za djevojčice i dječake u Općini Usora

Petak, 26 Siječanj 2018 12:08

Rukometni klub "Bosna-TS" Tešanj organizira školu rukometa na području općine Usora.

Sve djevojčice i dječaci zainteresirani za rukomet, mogu se prijaviti u osnovnim školama na Sivši i u Žabljaku, dok će se o terminu za treninge naknadno obavijestiti.

Ovo je prilika svima onima koji vole rukomet, a do sad ga nisu imali priliku igrati i trenirati,da pokažu svoj talent, jer možda baš Usora iznjedri novu rukometnu zvijezdu.

Kbs "Titanium" Usora osvojio dvije medalje na Croatia openu

Nedjelja, 17 Prosinac 2017 16:59

Na jučer održanom Internacionalnom kupu "Croatia Open" u Zagrebu učešće je uzelo 630 takmičara iz 88 klubova i 8 zemalja, gdje je učešće uzeo i Kbs Titanium Usora sa tri takmičara Franjo Čupić , Rija Alić, Antej Penava , koji su ostvarili rezultat od dvije srebrene medalje. Čestitamo takmičarima na ostvarenom rezultatu , a Nerdinu Fejzoviću želimo sreću na profesionalnoj bokserskoj gali koja se održava večeras u Milanu , gdje će Nerdin ukrstiti rukavice sa Italijanom Antonijem Mostiatellom.
Elvedin Dubravac

 

Preuzeto sa KBS Titanium Usora

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.