Nastavnici O.Š. Ivana fra Frane Jukića iz Sivše u posjetu Centru za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. već nekoliko godina surađuje sa OŠ Ivana fra Frano Jukić iz Sivše – Usora, kroz projekt Prevencija ovisnosti kod mladih – Klik za zdravlje i Koračajmo zajedno.

U cilju razvijanja suradnje i proširivanja zajedničkih aktivnosti između škole i NCM-a, 15 nastavnika predvođeni ravnateljem Slobodanom Krajinom u četvrtak 11. siječnja 2018. posjetili su novoizgrađenu zgradu Centra za mlade u Sarajevu.
Nakon doručka i uvodne dobrodošlice, djelatnica Centra Ivana Klačar nastavnicima je prezentirala sve prostorije koje se nalaze u NCM-u. Potom je uslijedio radni dio susreta, gdje su u multimedijalnoj dvorani predstavljeni školski projekti, kao i projekti Centra. 
Školske projekte prezentirao je ravnatelj Slobodan Krajina, a projekte centra predstavile su zamjenica ravnatelja Renata Vrdoljak i Ivana Klačar.
Dogovoreno je da će se nastaviti s realizacijom radionica projekata Koračajmo zajedno i Klik za zdravlje, te da će se škola uključiti i u projekt Škola volonterizma i 72 sata bez kompromisa, te se razgovaralo o organiziranju Dekanatskog križnog puta u Usorskom dekanatu. Također, nastavnici su izrazili želju dovesti učenike na proljeće na izlet u Sarajevo gdje će imati kvalitetan program kroz koji će imati prigodu upoznati glavni grad i njegove znamenitosti, a koji će zajednički osmisliti djelatnici Centra i nastavnici, prema potrebama učenika. 
Cijeli susret prošao je u odličnoj atmosferi na obostrano zadovoljstvo. Nastavnici i ravnatelj škole nisu krili svoje zadovoljstvo kada su u pitanju projekti koje Centar realizira, a posebno kada je u pitanju zgrada Centra koja im se iskreno dopala, jer nudi učenicima prostor za razvijanje talenata i stjecanja životnih kompetencija.
Djelatnici i ravnatelj NCM-a iskreno se zahvaljuju kolektivu OŠ Ivan fra Frano Jukić što su se odvažili i odazvali pozivu da posjete Centar, kao i na otvorenosti i spremnosti raditi još više i kvalitetnije za dobrobit djece iz Bosne i Hercegovine. Oni su druga škola koja je organizirano došla vidjeti Centar i upoznati se sa kapacitetima i programom.
Veliko hvala ravnatelju Slobodanu Krajini i nastavnici razredne nastave Antoniji Martinović, koja je i vijećnica Vijeća za mlade Vrhbosanske nadbiskupije ispred Usorskog dekanata, kao i zamjeniku ravnatelja Mladenu Joziću, koji je nažalost ovaj put bio spriječen doći, te svim nastavnicima koji su odvojili vrijeme i došli u Sarajevo.

Ivana Klačar/mladicentar.org

Last modified on Petak, 12 Siječanj 2018 15:08

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.