MARIJA LABUDOVIĆ - učenica generacije za 2019/2020 godinu u MSŠ Stjepan Radić-Usora

Kako je i ova povijesna školska godina, obilježena koronavirusom, ipak privedena kraju, tako smo doznali i tko je učenica generacije naše srednje škole.
To je Marija Labudović, maturantica opće gimnazije.

U nastavku vam donosimo što je to Marija rekla za Radio Usoru o svom školovanju i o svojoj budućnosti:

- "Zovem se Marija Labudović, dolazim iz Sivše i maturantica sam opće gimnazije. Moj istaknuti trud i rad tijekom četverogodišnjeg zalaganja u nastavnim aktivnostima nagrađen je titulom učenice generacije, na čemu sam izrazito zahvalna i ponosna.


Tijekom mojeg srednjoškolskog obrazovanja bilo je mnogo lijepih, ali i onih manje lijepih trenutaka. Lijepi trenutci svakako su se ogledali u odličnim ocjenama, slobodnim satima, kvalitetnoj suradnji s profesorima te neupitno kolegijalnom i prijateljskom komunikacijom među učenicima mojega razreda. O manje lijepim trenutcima smatram da je bespotrebno pričati budući da su lijepi trenutci zapravo oni koji se pamte i koji će ostati u našem sjećanju kao simbol jednog od najljepših razdoblja ljudskih života - razdoblja školovanje.

Marija Labudović


Tijekom mojeg srednjoškolskog obrazovanja osobitu pažnju pridavala sam posebno prirodnim predmetima, budući da su me matematika, fizika, biologija i kemija zanimale još od osnovnoškolskih dana. Te predmete preferirala sam više od društvenih, ali činjenica je da nisam mrzila ni društvene predmete jer je svaki predmet važan na svoj način i uči nas autentičnim lekcijama koje bi jednog dana, možda i neočekivano, mogli upotrijebiti.


Za suradnju između profesora i našeg odjela imam samo riječi pohvale. Naravno, bilo je tu ponekih trenutaka nerazumijevanja i sa jedne i sa druge strane, no kvalitetnim razgovorom brzo smo rješavali sve probleme. U rješavanju tih sitnih nesuglasica, kako među profesorima i nama, tako i među nama kao razrednom odjelu, pomagala nam je naša razrednica Jelena Barišić, kojoj ovom prilikom zahvaljujem na strpljenju i pravednosti kojima nas je vodila ove četiri godine. No isto tako željela bih se zahvaliti i ostalim profesorima koji su nam se nesebično trudili pomagati svladati gradivo, nekad nama teško i dosadno, no značajno za daljnje životno putovanje.


U posljednja tri mjeseca ove godine, počevši od sredine ožujka, pandemija Corona - virusa uzrokovala je prestanak rada svih škola, pa tako i naše. Komunikacija među profesorima prešla je na novu razinu - preko online digitalno društvenih platformi na koje su nam objavljene lekcije i materijali za sate. U nekim trenucima takvog školovanja bilo je zaista teško. Poželjeli smo svoje školske prijatelje, priče, smijeh, šale i svu energiju koja je kružila oko nas kada bismo svi zajedno čekali da zvoni za veliki odmor. Žao mi je što se tom zvonu više neću radovati u hodnicima ove škole, za koju me vežu značajne uspomene koje su me, na neki način i formirale kao osobu.


Naredni ciljevi jesu polaganje državne mature, koja je u ovom trenutku, kada vam ovo pišem, već započela. Nadam se kako ću ju uspješno položiti te upisati fakultet u kojemu sam se pronašla.
Fakultet koji namjeravam upisati jest dentalna medicina. Smatram da me pri toj odluci vodilo zanimanje za prirodne predmete i znanosti.
A za sve vas, koji trenutno ovo čitate - koji pohađate srednju školu - vjerujem da ste mnogo puta čuli ove riječi, ali škola je, ne samo obrazovna ustanova, nego i ustanova u kojoj se rađaju najljepša poznanstva, prijateljstva, pa čak i ljubavi, zato cijenite školu dok je još pohađate, ne stresirajte se oko ocjena i svaki dan budite nasmijani i radosni!


Za one koji planiraju upis u srednju školu ove godine, mudro potkrijepite svoj izbor najvažnijim pitanjem: "Pronalazim li se u tome?". Ne dajte da drugi biraju umjesto vas, ali također promislite o ponuđenim savjetima! Kročite u jedno od najljepših razdoblja života, zreliji način razmišljanja, novo okruženje i nove pobjede! Sretno!
Hvala vam što ste izdvojili vremena da pročitate moj kratak osvrt na moje školovanje. Želim vam iskrenu sreću i sve najljepše što se može poželjeti!"

 

Izvor: Radio Usora 

Last modified on Četvrtak, 11 Lipanj 2020 10:40

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.