Pčelarstvo Kutlić - pravi primjer kako se trud i rad isplate

Naša Usora je u posljednje vrijeme prepuna lijepih priča, a ovo je zasigurno jedna takva.

Donosimo vam priču o putu pčelarstva Kutlić, od hobija do današnjeg vrhunskog meda...

- "Dragi moji prijatelji,kolege pčelari i svi ljubitelji pčelinjih proizvoda,želim ukratko da vam ispričam svoj početak pčelarenja.

-Počeo sam se baviti pčelarstvom 2000.g (20g) počevši to raditi kao hoby,a zadnjih par godina čak i profesionalno. Počevši sa par pčelinjih zajednica,rad i trud su se s vremenom isplatili da danas čak imam 150 pčelinjih društava. Krenuvši od 1 pčelinjaka sada ih imam 7.

Osjetivši toliku ljubav prema pčelama počeo sam učiti iz brojnih knjiga, pčelarskih predavanja i starih pčelara, među kojima se najviše ističe Mato Vidić kojem se ovim putem zahvaljujem.

S vremenom sam počeo posjećivati sajmove. Prvi sajam na kojem sam učestvovao bio je u Tešnju 2015.g osvojivši tada 1 zlatnu,1 srebrnu i 1 brončanu medalju. Sem Tešnja sudjelovao sam i na sajmovima u Tuzli,Nemili,Srebreniku,Derventi,Žepču,Brčkom,itd...

Prošle, odnosno 2019.g osvojili smo 9 zlatnih medalja,1 srebrnu i 1 specijalnu,što pokazuje veliku kvalitetu,a prije svega veliki trud.

Proizvodi koji su dostupni trenutno u prodaji su: -med (bagrem,lipa,livada,amorfa,medljika), -propolis, -polen (suhi/svježi) -matična mliječ, -saće, -smjese (multivitamin, suho voće, sjeme žare - med, med-polen-propolis, lijek za prostatu) -artikli od drveta sa medom, -pčelinja društva, -vještački rojevi.

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.