Od danas dozvoljen ulazak državljana EU u BiH, uz negativan PCR Test

Bosanskohercegovački auto-moto klub,BIHAMK, objavio je na svojoj stranici detaljan opis tko od danas može ulaziti u Bosnu i Hercegovinu.

Objavu prenosimo u cijelosti:
 - " Vrlo bitna informacija! Od sutra 16.07.2020.godine bit će omogućen ulazak u BiH za državljane zemalja Europske unije i zemlje Schengena uz negativan PCR test na koronavirus, koji ne smije biti stariji od 48 sati. Stranci koji su u braku sa BH državljaninom/kom uz pokaz vjenčanog lista mogu ući u BIH bez testa.

Isto važi i za djecu strane državljane, čiji je jedan od roditelja BH državljanin (za maloljetnu djecu, uz pokaz rodnog lista). Podsjećamo, ulazak u BIH od ranije je dozvoljen za građane: Hrvatske, Srbije i Crne Gore, bez potrebe za testiranjem.

Dosta je upita: " Ja sam HR džavljanin, supruga džavljanka neke EU zemlje, može li ona uz pokaz vjenčanog lista ući u BIH? NE MOŽE. Mogućnost ulaska u BIH na osnovu bliskog srodstva (supružnik, dijete)a bez PCR testa, ostvaruju samo bračni partneri ili djeca BH državljanina. Za sve detaljnije informacije pozovite naš Informativni centar na br. 1282. Za pozive iz inostranstva *387 33 282 100 (klik na broj 4). "

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.